lauantai 1. kesäkuuta 2013

Bon Jovi @ Ratinan Stadion, Tampere 26.5.2013



Olen kertonut tämän tarinan elämäni aikana monelle, mutta nyt voin kertoa sen julkisesti kaikille. Täyttäessäni pikkupoikana 4-vuotta sain äidiltäni lahjaksi ensimmäisen kosketinsoittimeni. Se oli mallia Casio ja siinä oli 3 oktaavia minikoskettimia ja erittäin hienot nintendo-soundit. Pikku-Nesti oli tietysti erittäin innokas oppimaan soittamaan sitä ja äiti opettikin soittamaan suomalaisen lastenlaulu "Jänis istui maassa" -melodian käyttäen yhtä sormea - juuri niinkuin äiti vaan voi pojalleen opettaa. Se oli ainoa oppitunti, jota olen koskettimien soittamiseen ikinä saanut. Sen sijaan seuraava biisi, jonka opettelin.. oli jotain ihan muuta, kuin lastenlauluja. Se oli Bon Jovin "Runaway"  kuuluisalla syntikkaintrollaan. En oikeastaan edes muista, että miten olin saanut käsiini tuon Bon Jovin debyyttialbumin hittibiisin, saati alkanut sitä soittamaan.. kuitenkin muistan Bon Jovin olleen selkeästi se ensimmäinen rock-bändi, jota aloin kuuntelemaan, jonka parissa kasvoin ja joka on melkeinpä eniten kaikista bändeistä vaikuttanut mun ajatteluun ja musikaaliseen kehitykseen. Ihan rehellisesti sanottuna esimerkiksi uusinta levyä en välttämättä olisi ostanut ilman sitä kaikkea historiaa, joka miulla tätä bändiä kohtaan on. Nostalgian taso ja arvostus on kuitenkin niin korkealla tasolla, että uusikin levy tuli hankittua ja todettua sen sisältävän hienoja biisejä, vaikkakin tuotanto on mielestäni erittäin epäonnistunut.


BJFF-yhdistyksen banderolli Ratinan Stadionilla 26.5.
Vajaa vuosi sitten liityin Bon Jovi Fans Finland -yhdistykseen, vaikken oikeastaan osaa ajatella itseäni minkään bändin fanina. On kuitenkin ollut ilo tutustua uusiin samanhenkisiin ihmisiin, jakaa ajatuksia bändin musiikista, suunnitella keikkareissuja yms. Ollaan onnistuttu keräämään jo aikamoinen nippu suomalaisia BJ-tykkääjiä saman katon alle, järjestetty erinäisiä tapahtumia ja tehty tuotteita, joilla ollaan saatu itsemme keikoilla näkyväksi. Tämän ryhmän innoittamana lähdin viikonlopuksi Tampereelle. Olen käynyt monia stadion-keikkoja ja yleensä ollut melko keskellä kenttää, mistä olen löytänyt parhaan soundin. Nyt tunsin kyllästymistä tuohon ajatukseen ja ostinkin lipun Diamond Circlesta, joka siis sijaitsee aivan lavan edessä ja sisältää yleensä n.150-200 ihmistä.

Saavuin Tampereelle jo lauantaina, sillä meillä oli BJFF-jäsenten kanssa järkätty Roosteriin pienet keikan prepartyt ja siihen osallistuikin aika hyvä määrä jäseniä. Tarjolla oli Bon Jovi -burgerateria ja paikallinen tribuuttibändi soitti meille kahdenkymmenen kappaleen hittipainotteisen setin. Ilta oli varsin hieno tapa lämmitellä seuraavan päivän keikkaa varten ja oli ilo vihdoin tavata kaikkia netistä tuttuja ihmisiä ihan oikeassakin maailmassa. Täytyy sanoa, että oli hämäävää, kun saavuttuani juhlapaikalle melkein kaikki tunnistivat allekirjoittaneen.. Noh, niinhän se taas meni,e ttä kaikki tietää apinan ;D ..itsellä on maailman huonoin nimimuisti, enkä vieläkään muista kaikkien nimiä, mutta onhan tässä aikaa tutustua.






BJFF:n järjestämien prepartyjen erikoismenu ;D
Bon Jovi tribuuttibändin "Jon" lauantaisella keikalla Jack the Roosterissa
 Seuraavana aamuna heräsin hotellihuoneesta ja päätin siinä suihkun jälkeen lähteä huvikseni vaan kävelemään ulos. Päädyin lopulta stadionille tsiigaamaan, että onko siellä jo paljon jengiä jonottamassa. Tulin hyvään aikaan, sillä siellä oltiin käyty tekemään numerolistoja ja sain käteeni numeron 8. Tiesin siis, että vain fan clubilaiset pääsisivät ennen mua sisälle diamond circleen. Käytiin välillä syömässä ja hengailemassa.. päivä oli kaikinpuolin mennyt jo vähän liiankin hyvin, kunnes jonottaessani tajusin, että "eihän mulla oo lippua"!. Tässä sitä ollaan: Venailtu keikkaa puoli vuotta, jonotettu monta tuntia ja sitten pari tuntia ennen porttien aukeamista tajutaan, ettei oo lippua. Noh, onneksi ihana ystäväiseni Mika pelasti ja pääsin hänen luokse tulostamaan uuden lipun sillä aikaa, kun Leena piti mulle jonossa paikkaa.


Vaikka kunnostauduttiin Riston kanssa jo etkoilla, niin jaksettiin silti jonottaa
Lava oli mieletön
Lopulta pääsin astelemaan ensimmäisten ei fan clubilaisten joukossa sisälle ja sain juurikin sen paikan, jonka halusin.. kiinni diamond circlen takakaarteeseen. Siitä näki kaiken, kuuli kaiken ja jos joku tulisi catwalkille, niin olisi vieläpä lähellä. Lava oli muuten todella _iso_ ja tekninen.. niin, ja hieno. Se oli rakennettu vanhan jenkkiauton keulan ympärille ja moista valo/videotuotantoa ei muistu ihan heti mieleen.. harmi, että valoisa Tampereen ilta ei tarjonnut ihan parhaita puitteita tälle lavalle. Jonne Aaron lämppäsi.. mielestäni vähän ihmeellinen valinta, vaikka mielenkiinnolla keikan seurasinkin.. ei vaan oikeen tällä kertaa sytyttänyt. Tunnelma alkoi tiivistymään, kun screeneillä näkyi countdown Bon Jovin keikan alkuun. Bändin saapuessa lavalle yleisö alkoi totisesti mylvimään.. avausraita "That's what the water made me" ja sitä seurannut klassikko "You give love a bad name" saivat mut kyllä hyvälle tuulelle ja innostumaan, mutta kolmantena biisinä tullut "Born to be my baby" alun nannatuksineen sai hillitymmänkin hipin hyppimään onnesta.


Näkymä paikaltani taaksepäin - 25000 ihmistä hengitti niskaan ;D

Bändi soitti keikan ilman kitaristiaan Richie Samboraa, jota koko kiertueen tuurannut Phil X hoiti hommansa hienosti, mutta shown ylläpitäminen jäi yksin Jonin harteille.. ehkä niin oltiin jopa sovittu. Itse kovana Sambora -fanina olisin mielelläni nähnyt miehen Ratinassa, mutta en oikeastaan keikan aikana varsinaisesti häntä kaivannut - sen verran kova kitaristi Phil X on.



BJFF:n "Bad Medicine" -hoitsuhuivit :D

 Allekirjoittaneelle tärkeimmistä biiseistä kuultiin mm. (You want to) Make a memory, Someday I'll be saturday night, Runaway ja Last man standing.. Illan kruunasi encoreiden viimeiset biisit. Ensin uusimman levyn mulle henkilökohtasesti tärkeimmäksi noussut "What's left of me", jota ei oltu soitettu tällä euroopan rundilla vielä kertaakaan. Tätä seurasi mulle unelmien täyttymys, kun Jon spiikkasi "What about These Days".. These Days on mun ehdottomia suosikkibiisejä koko bändin tuotannosta ja sen alkaminen sai kyllä kyyneleet valumaan.. olo oli uskomattoman onnellinen - yksi tämänastisen elämän tähtihetkistä ehdottomasti. These daysin jälkeen saatiin vielä fiilistellä legendaarista "Always" -slovaria pimenevässä Tampereen yössä. Keikka ohi ja ihan mieletön fiilis.

Golden Circle tyhjenee Tampereen yöhön
Poistuttuani stadionin ulkopuolelle odotti siinä vielä fanituotekoju, josta mukaan lähti vähintäänkin upein paita ikinä. Keikan jälkeen eksyttiin uudelleen Jack the Roosteriin jatkoille, jossa muutamien tuttujen BJ-fanien lisäksi törmäsin muutamaan Tamperelaiseen ystävään. Paikalla oli taas Bon Jovi -coverbändi ja jo kolmas keikallinen bon jovia kahden päivän sisään sai alkaa.. bändi soitti hienosti biisejä, joita ei keikalla kuultu.. Wild is the wind, I'll be there for you, Bed of Roses - muutamia mainitakseni. Tutustuin siinäkin illalla muutamaan kivaan uuteen ihmiseen, mutta hieno viikonloppu alkoi olla lopussaan ja kotimatka alkoi häämöttämään. Tämä viikonloppu tiivistelmänä: Loistava bändi, loistava fiilis ja paljon uusia loistavia ihmisiä, kuin myös vanhoja ihania tuttuja<3

Taisin olla viimeisiä asiakkaita poistumassa alueelta, koska jonotin vielä pitkään paitakaupalla..

..ja sehän kannatti :')

Lähemmäs kolmen tunnin pituinen keikka sisälsi seuraavat biisit - mulla on muutamia hyviä videopätkiäkin, mutta valitettavasti en saa niitä nyt tähän julkaisuun.
  1. That's What the Water Made Me
  2. You Give Love a Bad Name
  3. Born to Be My Baby
  4. Raise Your Hands
  5. Lost Highway
  6. Captain Crash & the Beauty Queen From Mars
  7. It's My Life
  8. Because We Can
  9. What About Now
  10. Runaway
  11. We Got It Goin' On
  12. Keep the Faith
  13. (You Want to) Make a Memory
  14. Someday I'll Be Saturday Night
    (Played acoustic.)
  15. Last Man Standing
  16. We Weren't Born to Follow
  17. Who Says You Can't Go Home
  18. I'll Sleep When I'm Dead
  19. Bad Medicine
    (With snippets of "Roadhouse Blues" by The Doors)
     
     Encore:
  20. In These Arms
  21. Wanted Dead or Alive
  22. Have a Nice Day
  23. Livin' on a Prayer
    (Before the song Jon performed the first verse and the chorus with his acoustic.)
     
  24. Encore 2:
  25. I'm With You
    (Not part of the original setlist.)
  26. What's Left of Me
    (Not part of the original setlist.)
     
  27. Encore 3:
  28. These Days
  29. Always
      
    Seuraavaan kertaan,
    Nesti

PS. Jos tätä lukee suomalaisia BJ-faneja, ni tsekatkaa:
www.bonjovifansfinland.com

1 kommentti:

  1. Aivan uskomaton keikka oli. Itsekin olin keikalla tosiaan ja Golden Circlellä, josta näki myös aivan loistavasti :)

    Tuossa vielä oma blogikirjoitukseni keikasta jos kiinnostaa lukea.

    http://chillailijanchilit.blogspot.fi/2013/06/bon-jovi-tampereella-2652013-kuvat-ja.html

    VastaaPoista