keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Kotiteatterin päivittelyä

Niinkuin moni teistä saattaa tietääkkin, olen aikamoinen leffafriikki. Sen myötä olen aika pikkupojasta asti halunnut nauttia elokuvista kotonani astetta paremmin - erityisesti äänipuoli on ollut mulle aina tärkeä. Huoneeseeni tehtiin remontti vuosia sitten tätä kotiteatteriharrastusta silmälläpitäen, mutta sen jälkeen kalusto on pysynyt melkolailla vakiona.. toki joitain kaiuttimia on vaihtunut ja subbareita tullut lisää, mutta periaatteessa koko paketti on pysynyt samana. Nyt yhtäkkisten mahdollisuuksien ja inspiraation kohdalla oli päivityksen aika!

Ensiksi halusin toteuttaa pitkäaikaisen idean. Huone on pimennetty, seinät ovat tummia.. videotykki on siis melkeinpä oletusvaihtoehto näyttölaitteeksi. Valkokankaan ominaisuudet ovat vielä vähän mietinnän alla, mutta kuvakooksi tulee jotain väliltä 90-120". Ja tietysti, tykiltä voi katsoa leffoja, kuin myös telkkaria tai pelata pelejä.. tai surffailla netissä - miten vaan :')


Oikeastaan tämä koko ajatus tehdä tämä päivitys juuri nyt lähti päässä jonkin aikaan muhineesta fiiliksestä hankkia pleikkari 3. Siis joo, pelikonsoli.. mutta myös erinomainen viihdekeskus hyvällä BD-soittimella. BD tuo mukanaan HD-kuvan ja aivan uudet ääniformaatit, joten niitä varten oli päivitettävä politiikkaa myös kaiuttimien ja viritinvahvistimen osalta. Hankin Onkyon AV-vahvistimen, joka ymmärtää about kaikki mahdolliset leffoissa käytetyt ääniformaatit ja hallitsee myös 4k-videon tulevaisuutta varten. Kaiutinasetteluksi on tulossa nykyisen 5.1:n tilalle 7.2 eli kahden takakanavan tilalle tulee neljä ja subbareiden määrä lisääntyy. Kaiken kukkuraksi tilattiin plustv -paketti canal+:lla, joten leffojakin näkyy, vaikkei olisi jaksanut juossa makuuniin :)


Alla kuva viime kesän tilanteesta. Tuohon verrattuna siis vanha laajakuvatelkkari saa väistyä ja ruman battery-julisteen tulalle tulee iso valkokangastaulu, jolle videotykin kuva heijastetaan. Mun pään yläpuolelle sekä etuoikean seinälle tulee ylimääräiset takakaiuttimet ja nykyisten takakaiuttimien paikkaa tarkistetaan. Noita syntikoita harvoin edes on tuossa, eikä tuolla pöydälläkään ole noin paljoa tavaraa.  Myöskin päätyseinää hallitsevat isot mustat PA-kaiuttimet eivät välttämättä enää tämän päivityksen jälkeen viihdy tuossa, sillä ovathan noi nyt hemmetin epäesteettiset. Suunnitelmia on ollut myös lattiaremontista ja katon tummentamisesta, mutta ne jäävät myöhemmäksi ja tehdään nyt vaan tämmöinen pieni laitteistopäivitys.

Tulkaahan sitte mun kanssa leffailemaan, pelailemaan, musailemaan tai jotain - ei yksin aina jaksa! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti