torstai 5. tammikuuta 2012

Rund-illa - Paljastuksia

Hellurei ja hellät tunteet. Kirjoittelin teille muutamia kuukausia sitten olevani kiertämässä bändin mukana valokuvaamassa. En oikein kertonut yksityiskohtia syistä että halusin olla vähän salaperäinen ja silloin kaikki oli vielä niin alussa ja epävarmaa. Viime vuonna pieleen mennyt tälläinen projekti sai mut olemaan hehkuttamatta liian aikaisin. Mutta nyt voin käydä paljastelemaan.

Ensiksikin tämä bändi, jonka kanssa olen kiertänyt on Suomen kovin bilebändi Osmo's Cosmos. Covereita omalla tatsillaan soittavana yhtyeenä tunnetuksi tullut bändi on nimittäin julkaisemassa tulevana keväänä ihan omista biiseistään koostuvaa levyä ja siihen yhteyteen mä olen nyt tekemässä a) suht isoa kuvakirjaa tästä ajasta, jonka kierrän bändin kanssa, b) valokuvanäyttelyä Imatralle ja c) on myös ollut puhetta, että yksi heidän musavideo olisi tehty mun ja valokuvieni ympärille.

Alunperin ideana oli, että bändi menestyisi kevään euroviisuissa ja siihen yhteyteen lyötäisiin kuvakirjaa. He nimittäin osallistuivat uuden musiikin kilpailuun (toisinsanoen Euroviisujen karsintoihin) kappaleella Show, mutta ei päässyt neljänkymmenen parhaan joukkoon. Katsokaa video ja ihmetelkää, että miksi tuolla jäätiin parhaiden ulkopuolelle.. varsinkin, kun katsoo listaa jatkoon päässeistä kappaleista:Miksikö valitsin juuri Osmot? Mielestäni tämä oli ensiksikin täydellinen valinta tässä tilanteessa. Bändillä on kuitenkin hemmetin paljon keikkoja pienistä klubikeikoista aina isoimpiin tuhatpäisiin jäähalli ja messukeskus -keikkoihin. Osmot on Imatralla käsite.. heilä on oma baari, oma studio, oma keikkadösä.. perkele äijjät on järjestäneet omat festarit, jotka oli muuten melkoiset bileet. Bändi on visuaalinen, se on täynnä erittäin mielenkiintoisia persoonia, joiden dokumentoinnissa on sopivasti haastetta - ennenkaikkea ikinä ei ole tylsää ja kokoajan tapahtuu. Ja kuitenkin suht aloittelevana valokuvaajana, joka ei ole tämmöisiä ennen tehnyt oli Suomen isot bändit (HIM, Nightwish, The Rasmus, Apocalyptica yms.) ihan turha toivo. Toisaalta, jos oisin ottanut jonkun demobändin, niin elämys olisi jäänyt suht yksipuoliseksi.. keikkapaikat olisivat olleet pieniä - kuten myös yleisömäärät. Osmojen kanssa olen nähnyt tämän homman niin monesta eri näkökulmasta ja he ovat tehneet tätä hommaa jo niin pitkään, että mielestäni ansaitsevat kirjansa ja näyttelynsä - menkää Imatralle ja kysykää Osmo's Cosmoksesta - varmasti melkein jokaisella on jotain snaottavaa.

Olen nyt ollu muutaman kuukauden Osmojen messissä ja vielä olisi maaliskuun puoleenväliin aikaan, joten aikani rundilla kattaa noin puolen vuoden kaistaleen heidän kymmeniä vuosia kestäneestä urasta. Olen jo nyt kokenut niin hirmuisesti ja tulen olemaan ikuisesti kiitollinen Osmoille, että ottivat mut hyvin vastaan ja antoivat mulle tilaisuuden. Pyrin tekemään kaikkeni, jotta tästä tulisi mahdollisimman hyvä paketti ja saisin tehdä tämmöisiä hommia jatkossakin. Ehkäpä joku niistä isoista bändeistäkin kiinnostuisi, kun on näyttää jotain konkreettista ;)

Sanotaan näin, että kevät tulee olemaan minulle varsin kiireistä ja jännittävää aikaa ;)

3 kommenttia:

  1. itte ihmettelin ihan samaa et miten hitossa ei ollu muka hyvä euroviisuihin! ihan mahtava biisi minun mielestä mut ehkäpä siinä voisi olla syynä että suomella ei yksinkertasesti ole varaa.. ekana lordi voitti euroviisut ja euroviisut piti järkätä suomessa(sossussa kiristettiin vyötä toimeentulotuessa lähes puolella ja mihin kaikkeen tuo vaikuttikaan) ja sen jälkeen suomen maailmanmestaruus lätkässä, niille järjestetyssä paluuvoittojuhlissa paloi rahaa myös varmasti ihan mukavasti ja siihen päälle lätkäkisojen järkkääminen 2 tulevana vuonna peräkkäin suomessa ja ruotsissa (mitä mie nyt oon kässänny) voipi syödä ihan mukavasti rahaa niin... noh, rahaa oleeee ja varaa ei ole taas voittaa yhtiä euroviisuja. ja tähän lisättäneen että tää on ihan miun mielipide/päättelyä :D

    VastaaPoista
  2. Niitä kisojahan ei nyt pakko oo seuraavana vuonna järjestää, vaikka voittaiskin.. sehän ei tietty suomalaiselle mentaliteetille oikein sovi :D Mut kovin toivon, ettei tommonen syy oo tässä nyt takana.. oishan se hölmöö, jos ei parhaat maholliset biisit pääse ees kilpailemaan :O

    VastaaPoista