perjantai 21. lokakuuta 2011

Run Dilla

En osannut päättää kumpaan blogiini kirjoitan tästä, mutta päädyin lopulta tähän..

Aloitin viime viikolla projektin mallia elämäni ensimmäinen kuvakirja ja samalla opinnäytetyöni. Lähdin erään bändin mukaan kiertämään Suomea tarkoituksena dokumentoida kiertue-elämää muutenkin, kuin sen itse soittamisen näkökulmasta.. tuohon koko touhuun mahtuu niin paljon kaikkea muutakin, kuin se 1,5h lavalla yleisön edessä. Mun mukanaolo kattaa tämän loppuvuoden sekä ensivuoden alkua ja kirja olisi tarkoitus saada valmiiksi joskus huhtikuun tienoilla. Haluisin paljastaa, että mikä bändi on kyseessä, mutta tietyistä syistä en sitä vielä tee. Eiköhän se jossain kohassa selviä, kun jotkut ovat sen jo arvanneetkin.. mutta kyseessä on bändi, jota oon itse diggaillut aika pikkuisesta asti.

Torstai oli ensimmäinen päivä, jolloin olin heidän messissä. Olin juuri tullut suht kaukaa koko alkuviikon kestäneistä kuvauksista ja saavuin sitten juuri ajoissa heidän mainosvideon kuvauksia varten. Ilta meni siinä rattosasti ja seuraavana aamuna oli jo lähtö kohti Tamperetta. Ei keretty kovin kauaa matkustamaan, kun bussi päätti ottaa kusitauon vähän turhan kirjaimellisesti ja seuraavat 4 tuntia odoteltiin korjaajia, ennenkuin matka pääsi jatkumaan.. heti hieno esimerkki rock-glamourista parhaimmillaan :D

Meinashan siinä vähän kiire tulla, mutta Tampereen keikka saatiin vedettyä ajallaan ja keikan jälkeen viihdyttiin sitten muuallakin, kuin bäkkärillä. Yöunet jäi melkolailla koko porukalla lyhkäsiksi ja seuraavana aamuna olikin porukka jo aikasin liikkeellä. Tekniikan jätkien tehdessä omia hommiaan on bändillä hyvää aikaa suunnata vaikka "aamupalalle" (joka maistui tällä kertaa salmiakille) tai kaupungille levy-ostoksille. Käytiinhän siinä myös mm. Popedan ja Klamydian-studiolla vierailemassa ja tutustumassa paikalliseen Nosturiin eli Telakkaan. Ehkä parempi, etten kerro enempää.

Osaa porukasta jouduttiin hieman ettimään ja lähtö Seinäjoellekkin meinasi vähän viivästyä. Pientä väsymystä havaittavissa matkalla, mutta mikäs sen parempaa aikaa levätä, kun bussissa. Seinäjoella omat hankaluutensa meinasivat tuottaa hotellijärjestelyt. Olivat varanneet meille yhden hotellihuoneen liian vähän ja lisäksi antoivat meille edellisenä päivänä samassa paikassa keikalla olleen Haloo Helsinki -orkesterin ovikoodit. Säätöä oli sitten niiden kanssa ja kun on muutenkin väsynyt, niin ei tuommoinen säätäminen ikinä kivaa ole.

Taas jäi yöunet lyhkäsiksi, niinkuin näissä hommissa tuntuu aika useesti jäävän, mutta taas jengi kokoontui sovittuun aikaan aamulla bussille ja päästiin kotimatkalle, jonne koukattiin Jyväskylän ja Lappeenrannan kautta. On hauska huomata miten paljon tuo meidän keikkabussi herättää huomiota, kun kaupungeissa liikutaan :P

Kirjoitan tätä tekstiä tällä hetkellä Imatralta ja olen juuri lähdössä uusia haasteita kohti. Tänään meillä on ensin erään muusikkoystävän synttärit ja sen jälkeen keikka Lappeenrannassa, yö hotellissa ja aamulla sitten nokka kohti Jyväskylää, jossa seuraava keikka.

Kertoilen lisää kuulumisia matkan varrelta myöhemmin. Kai voin yhden kuvankin tähän laittaa, ehkä tästä ei vielä hirveän moni arvaa bändiä ja jos arvaakin, niin älkää pliis sitä tähän paljastako ;D:Ps. Hienointahan tässä on se, että oon nyt jo melko varma, että tästä tulee hyvä kirja!

1 kommentti:

  1. Miul ei olis ollu mitään hajuakaan mikä se bändi vois olla jos et ois kiusottelevasti kirjottanu tossa jollon aloin miettii ja yhistellä tietämiäni asioita jolloin arvasin, mut heeeeiii!!! kerrankin miun hoksottimet toimi, don't worry, en kerro arvaustani tässä :) mut kuulostaa äärimmäisen mielenkiintoselta ja hauskalta rojektilta ja en epäile yhtään etteikö siitä tule hieno matka sekä kirja! :D onnea matkaan ja pidä hauskaa ;D (nyt kyllä tuntuu todella tyhmälle olo et miks en osannu arvata tai edes aavistaa aikasemmin mikä se vois olla xD )

    VastaaPoista